Social

Handbalistele lui Tadici pleaca in Rusia cu gandul la titlul mondial

Luni va incepe in Rusia, la Sankt Petersburg, Campionatul Mondial de handbal feminin , competitie care se desfasoara pana pe 18 decembrie. Nationala noastra pleaca in aceasta dimineata spre Rusia cu sperante mari, fetele antrenate de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi dorindu-si titlul mondial .






Romania, care joaca in grupa D, va sustine primul meci luni, in compania Argentinei, dupa care vor urma jocurile cu echipele Camerunului, Ucrainei, Frantei si Macedoniei. Antrenorul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Gheorghe Tadici, a marturisit ieri, cu ocazia prezentarii oficiale a lotului selectat pentru aceasta competitie, ca spera ca formatia noastra sa obtina o medalie la Campionatul Mondial din Rusia. "Obiectivul oficial, care a fost stabilit la numirea noastra in functie, este clasarea pe unul din locurile 1-6. Dar, dupa rezultatele obtinute cu echipa nationala la turneele de pregatire, suntem indreptatiti sa speram la o medalie. Personal, sper sa ne intoarcem cu titlul mondial", a declarat antrenorul Tadici. Tehnicianul s-a aratat extrem de multumit de pregatirea din ultima perioada, apreciind totodata ca elevele sale au avut parte de liniste si nu au mai fost conflicte in sanul echipei. "Fetele au raspuns la toate solicitarile noastre, disciplinare, tactice sau tehnice. In acest moment, omogenizarea lotului a ajuns la 80-85%, dar speram ca dupa primele doua meciuri din grupa D sa atingem capacitatea maxima de forma", a spus antrenorul nationalei. Gheorghe Tadici a explicat ca primele obiective ale echipei sunt obtinerea a cate patru puncte in grupa D si in cea semifinala. "Fetele pot sa joace de la egal la egal cu orice adversara din Europa sau din lume si asta ne da incredere ca ne vom realiza obiectivul pe care il avem pentru acest Campionat Mondial ", a fost de parere antrenorul nationalei. Intrebat ce parere are de faptul ca reprezentativa noastra a fost cotata de casele de pariuri din Londra cu cea de-a cincea sansa la castigarea titlului, Tadici a raspuns: "Cred ca in acest moment opt echipe au sanse reale la castigarea trofeului". Si handbalistele s-au aratat increzatoare intr-o reusita la aceasta competitie. "Imi doresc din tot sufletul ca alaturi de intreaga echipa sa sarbatoresc castigarea titlului mondial, la fel ca acum 10 ani, cand nationala de tineret urca pe cea mai inalta treapta a podiumului, in Brazilia", a spus Steluta Luca, adaugand ca vede drept favorite la titlu selectionatele Rusiei, Danemarcei, Coreei de Sud si Romaniei.


Bonusuri consistente


Fiecare jucatoare a echipei nationale va fi recompensata cu sume cuprinse intre 2.000 de lei noi si 45.000 de lei noi, in functie de performantele pe care formatia Romaniei le va obtine la Campionatul Mondial din Rusia. "Titlul mondial va fi recompensat cu 30.000 lei noi, medalia de argint, cu 10.000 lei, iar cea de bronz, cu 8.000 lei. Daca echipa va urca pe podium, s-a decis ca fiecare victorie de la acest turneu final sa fie recompensata individual cu inca 1.500 lei", a explicat presedintele FRH, Cristian Gatu . Astfel, daca echipa Romaniei ar castiga medalia de aur, cu 10 victorii in cele 10 partide disputate, fiecare membru al delegatiei ar fi premiat cu 30.000 lei, plus 15.000 lei, adica 45.000 lei.


Viitoarea Sala Polivalenta, un proiect impresionant


In alta ordine de idei, presedintele FRH, Cristian Gatu, a marturisit ca reprezentantul IHF, Alexander Toncourt, care se afla in Romania pentru inspectia salilor nominalizate sa gazduiasca meciurile de la CM de seniori din 2009, a fost impresionat de proiectul viitoarei Sali Polivalente din Bucuresti. "Am avut o intrevedere cu primarul Adriean Videanu, care ne-a prezentat proiectul viitoarei Sali Polivalente din Bucuresti, cu o capacitate de 16.000 de locuri. Toncourt s-a declarat impresionat, iar primarul Videanu a afirmat ca, in cel mai rau caz, sala va fi operationala in luna martie 2008", a explicat presedintele FRH, adaugand ca locul unde va fi amplasata constructia nu este inca stabilit. "Stiu ca sunt in discutie trei posibile locuri pentru amplasarea viitoarei sali. Din punctul nostru de vedere, cel mai bine ar fi sa fie construita tot in Parcul Tineretului, langa cea existenta, caz in care am putea organiza doua grupe la Bucuresti", a mai spus Gatu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea