Social

#hala matache #bulevardul uranius #mutarea halei matache

Hala Matache ar putea fi mutata de pe amplasamentul actual

Hala Matache din Capitala ar putea fi mutata de pe amplasamentul actual pentru a face loc Bulevardului Uranus, afirma Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul.

Aceasta mutare este ilegala, sustin reprezentantii ONG-uri, translatarea unui monument istoric facandu-se doar in conditii extreme.

"Din informatiile noastre neoficiale stim ca in Ministerul Culturii s-a scris deja un aviz pentru translatarea Halei Matache. In sedinta de consiliu de marti vom vedea daca se propune exproprierea acelor case care sunt in spatele Halei Matache. Daca este vorba despre aceste imobile, e clar ca se planuieste translatarea Halei Matache", a declarat Nicusor Dan, pentru B365.ro.

"Daca se aproba mutarea halei, vom depune plangere penala pentru semnatarii avizului si ai autorizatiei, asa cum vom face si pentru Berzei 81, 89, deja consumate. Vom incerca sa oprim in instanta, numai ca in instanta lucrurile dureaza, iar o operatiune de demolare poate fi foarte rapida", a adaugat acesta.

Foto: Agerpres

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea