Social

#copii #haine #romania

Hainele pentru copii, pericol pentru sanatatea micutilor

Imbracamintea pentru sugari si copii mici poate fi un pericol pentru sanatatea acestora, arata o ancheta a Centrului European al Consumatorilor.

Pana la 70% din hainele pentru sugari si copii mici sunt neconforme cu prevederile pentru protectia consumatorului, arata analiza realizata in 11 tari.

Imbracamintea pentru copii poate contine si care pot afecta sanatatea celor mici. In contact cu pielea, substantele toxice la fabricarea hainelor pot provoca sau afectiuni mai grave. Unele dintre ele au fost clasificate drepte cancerigene.

Solutia pentru protejarea micutilor sunt hainele ecologice, produse din bumbac care nu a fost tratat cu pesticide . Acestea nu contin nici formaldehida, substanta folosita la finisarea hainelor pentru copii, care iritatii sau tuse, potrivit Realitatea.net.

In cazul jucariilor, pe care copiii mici le baga adesea in gura, specialistii le recomanda pe cele produse din bumbac organic, cauciuc natural sau lemn.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea