Social

Hagi din nou antrenor

Prin alegerea in functia de presedinte al clubului turc de fotbal Bursaspor a lui Fikret Ustenci, s-a oficializat si numirea romanului Gheorghe Hagi (38 ani) in functia de antrenor, el urmand sa aiba elevi alti patru compatrioti, portarul Bogdan Vintila (FC National), fundasul Iulian Miu ( FCM Bacau ), mijlocasul Cornel Frasineanu (Dinamo) si atacantul Ionel Ganea (VfB Stuttgart).

La Adunarea Generala extraordinara a clubului Bursaspor, Ustenci a fost ales in functia de presedinte cu 644 de voturi, contracandidatul sau, Serif Birinc primind doar 86 de voturi.

Astfel, Gheorghe Hagi pune capat unei perioade de 18 luni de inactiviate, dupa ce a demisionat din functia de selectioner al nationalei de fotbal a Romaniei, in ruma ratarii calificarii la turneul final al CM 2002. Bursaspor s-a clasat in campionatul trecut pe locul 15 in Turcia, la numai un singur punct de retrogradare.

Toti cei patru fotbalisti romani vor avea contracte pe o perioada de trei ani, iar Hagi isi va intra oficial in paine pe 1 iulie.

Ca jucator, Hagi a facut primii pasi la Farul Constanta, s-a afirmat la Sportul Studentesc , dar consacrarea a venit la Steaua Bucuresti, cu care a cucerit Supercupa Europei , in 1987. In 1990 s-a transferat la Real Madrid, evoluand apoi la Brescia, FC Barcelona si la Galatasaray Istanbul , din 1996. A petrecut nu mai putin de cinci ani la Galata, cu care a castigat patru titluri de campion al Turciei si Cupa UEFA, in 2000.

Hagi a adunat 125 de selectii in echipa nationala a Romaniei, detinand recordul si la goluri marcate pentru ea - 35.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea