Social

#declaratie #consilier #minoritati #gyorgy frunda #stat national

Gyorgy Frunda: Romania nu se comporta institutional ca un stat national

Gyorgy Frunda, viitorul consilier personal pe probleme juridice internationale si de minoritati al premierului Victor Ponta, a afirmat ca Romania nu este un stat national, deoarece nu se comporta ca atare si ca este puternica doar cand are de-a face cu o comunitate mica.

"A sustine ca Romania este un stat national pur si simplu nu este adevarat. Romania s-a comportat ca un stat national in perioada interbelica, cand in primarii era scris 'Aici se vorbeste numai romaneste', cand s-au desfiintat toate scolile unguresti. Romania nu este stat national nu doar pentru ca are vreo 20 de minoritati nationale, ci pentru ca nu se comporta institutional ca un stat national", a declarat Frunda aseara intr-o interventie telefonica, la Antena 3.

Gyorgy Frunda a mai spus ca Romania se comporta ca un stat national puternic doar atunci cand "are de-a face cu o comunitate mica", nu insa si in relatiile pe care le are cu Uniunea Europeana. In viziunea sa, definitia de stat national data Romaniei "nu este sincera".

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea