Social

#impozite #taxe #cod fiscal

Guvernul vrea sa impoziteze podeaua pe ambele parti

Romanii ar putea plati impozit si pe casa si pe terenul pe care sta casa, potrivit proiectului noului Cod Fiscal .

Din proiectul Codului Fiscal care ar putea fi aprobat in acest an a fost eliminat articolul care prevedea ca terenul pe care este amplasata o cladire nu este impozabil. Daca la bloc , costurile nu vor fi foarte mari, romanii care locuiesc la casa vor trebui sa scoata mai mult bani din buzunar.

Pana acum, suprafata impozitata era cea totala din care se scadea " amprenta la sol" (aria pe care o are cladirea la nivelul solului).

"Se poate spune ca amprenta la sol este impozitata de doua ori, insa nu cred ca putem vorbi despre un abuz al statului. Eliminarea de la impozitare a terenului de sub casa a fost pana acum un fel de ajutor, o facilitate la care statul a decis acum, in conditiile bugetare actuale, sa renunte. In cazul blocurilor de locuinte, impozitul va creste foarte putin, cota-indiviza este de cativa metri patrati pe proprietar, in functie de cate etaje sunt", a explicat pentru Gandul Luminita Ristea, consultant fiscal in cadrul Nexia International.

Noul Cod Fiscal , care nu a fost inca aprobat de Guvern, va impozita si tichetele de masa si cele cadou. Acestea sunt considerate venit impozabil in UE, iar Romania va adopta aceeasi politica fscala.  in categoria veniturilor impozabile face parte din strategia fiscala a UE, ceea ce inseamna ca si Romania trebuie sa se conformeze.

 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.