Social

#comisia europeana #biruri #ministri #guvern #taxe

Guvernul taie astazi din taxe

Romanii ar putea avea de astazi mai putine taxe. In sedinta de Guvern de astazi exista posibilitatea ca numarul de taxe si tarife sa fie redus de la 490 la 311, ca urmare a cererii Comisiei Europene de a scadea numarul de biruri .

Ministrii Cabinetului Boc au la dispozitie cateva zile sa sa elaboreze actele normative necesare eliminarii acestor taxe, cele mai multe dintre ele fiind depistate la ministerul Mediului, Economiei si Transporturilor, dupa cum noteaza Realitatea TV.

Guvernul va desfiinta 179 de taxe si tarife – 36 vor fi anulate iar 143 vor fi comasate, dupa cum anuntase si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, la jumatatea lunii trecute, urmand ca pana la sfarsitul lui iunie sa fie elaborate actele normative in acest sens.

Potrivit oficialilor, la Ministerul Mediului vor fi reduse si comasate 60 de taxe si tarife, la Ministerul Administratiei si Internelor - 22, la Secretariatul General al Guvernului - 25, la Ministerul Economiei – 16, la Ministerul Transporturilor – 8. Acestora li se vor adauga cate 11 de la Agentia Nationala Sanitar Veterinara, 5 taxe impuse de Ministerul Sanatatii, 11 tarife la Ministerul Transporturilor, cate 6 de la Ministerul Muncii si de la Ministerul Justitiei, respectiv 8 taxe si tarife de la Ministerul Comunicatiilor.

Comisia Europeana a atras atentia tarii noastre in ultimele luni cu privire la numarul MARE de taxe existente in Romania. CE identificase 113 astfel de taxe, respectiv cel mai mare numar din Uniunea Europeana si a cerut reducerea semnificativa a numarului acestora. Principalul motiv invocat era acela ca este necesara combaterea birocratiei si ajutarea mediului de afaceri.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea