Social

Guvernul suplimenteaza cu 13 bani suma alocata pentru cornul si laptele elevilor

Guvernul a majorat cu 13 bani, de la la 1,04 lei la 1,17 lei, suma alocata pentru produsele lactate si de panificatie pe care le primesc zilnic elevii din clasele I - VIII si , masura urmand sa fie aplicata din luna septembrie.

Astfel, elevii din clasele I-VIII din invatamantul de stat, precum si copiii prescolari din gradinitele de stat cu program normal de patru ore vor primi, incepand din luna septembrie 2008, lactate si de panificatie in limita a 1,17 lei pentru fiecare elev.

Premierul Tariceanu a declarat, la finalul sedintei de Guvern, ca suplimentarea sumei reprezinta majorarea indicelui pretului de consum pe anii 2007 si 2008. Prim-ministrul a mentionat ca de acest program social anual beneficiaza, in medie, 2.150.000 de copii.

Guvernul a decis, tot miercuri, ca elevii si prescolarii vor primi lapte UHT, pasteurizat sau batut, ori iaurt simplu integral - in ambalaje de 200g - si , batoane sau biscuiti in ambalaje de 80g. Laptele de consum trebuie sa aiba minimum 3,2% proteine si 1,8% grasime.

Aceste produse trebuie pastrate pana la servire la o temperatura maxima de 8 grade. Pentru copiii cu diabet sau se va asigura regimul alimentar prescris de medic.

Pentru transportul alimentelor vor fi utilizate autovehicule dotate cu instalatii frigorifice, in perioadele cu temperaturi calde, iar depozitarea in scoli se va face in spatii special amenajate pentru pastrarea in conditii igienice.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea