Social

#lege #guvern #studii agricole #cumparare pamant

Guvernul propune o noua lege: cumperi pamant doar daca ai studii agricole

Guvernul a propus, in dezbatere publica, un nou proiect de lege ce va schimba radical agricultura din Romania.

Potrivit noului proiect, incepand cu data de 1 ianuarie 2014, persoanele fizice nu vor mai avea voie sa detina mai mult de 100 de hectare de pamant arabil fara a avea studii in agricultura.

In document nu se explica insa daca aceasta interdictie se aplica si persoanelor care au deja terenuri agricole, insa nu detin certificate care sa le ateste priceperea in acest domeniu.

Astfel, incepand cu data de 1 ianuarie orice om de rand care vrea sa cumpere un teren agricol va trebui sa ateste mai intai ca face agricultura de cel putin cinci ani si care are si studii in domeniul agricol.

"Studii agricole inseamna sa aiba acea proprietate a utilizarii pesticidelor. Nu inseamna diploma, nu inseamna sa urmeze o facultate sau un liceu. Ci sunt cursuri de pregatire de o saptamana, doua saptamani", a precizat Daniel Botanoiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

Sursa foto: cursdeguvernare.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea