Social

#nastase mita franta #ancheta mita guvern

Guvernul Nastase a luat mita de la francezi?

In Franta a inceput o ancheta ce vizeaza imprimeria nationala de la Paris si o potentiala mita oferita de aceasta pentru a obtine un contract cu Guvernul Adrian Nastase.

Contractul in valoare de 20 de milioane de dolari a fost incheiat in 2001 si 2002, intre Imprimeria Nationala a Frantei si Guvernul de la Bucuresti.

Acesta viza trecerea in forma digitala a procedurilor fiscale din Romania, informeaza Cotidianul in editia de marti.

Anchetatorii francezi suspecteaza faptul ca reprezentantii Imprimeriei franceze ar fi dat mita unui intermediar din Guvernul Nastase pentru incheierea acestui contract.

"Imi aduc aminte de acest contract. A fost incheiat pe la inceputul anilor 2000. Contractul a fost incheiat in baza unei ordonante de urgenta a Guvernului, ce a fost aprobata de Parlament. Din pacate, acest contract nu a fost dus la bun sfarsit. Prin urmare, noi am fost obligati sa executam scrisorile de garantie", a declarat fostul director al Imprimeriei Nationale din acea perioada, Dan Docan, pentru Cotidianul.

In acea vreme, secretar general al Guvernului era Serban Mihailescu , implicat in numeroase scandaluri de coruptie.

Intamplator sau nu, in perioada respectiva, Mihailescu, actual deputat PSD, a fost decorat de ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Etienne, cu Ordinul National legiunea de onoare in grad de Ofiter, "pentru merite deosebite", remarca Romania Libera.

Directorul general al Imprimeriei Nationale franceze, Loïc Lenoir de La Cochetière, a declarat pentru AFP ca "au fost identificate deficientele procedurale". El a recunoscut ca "unele scapari in procedurile Imprimeriei au putut permite varsarea de comisioane fara a putea opri aceasta".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea