Social

Guvernul lui Silvio Berlusconi, validat si de deputatii italieni

Italia are oficial un nou Guvern dupa ce Cabinetul lui Silvio Berlusconi a obtinut astazi votul de incredere al senatorilor, in ziua in unul dintre subiectele abordate de presa italiana a fost fuga tiganilor din Napoli. 

Noul Guvern al lui Silvio Berlusconi a facut astazi ultimul pas inainte de validarea oficiala, primind votul de incredere al senatorilor, dupa ce ieri il primise si pe cel al deputatilor italieni. 

Tot astazi in presa italiana unul dintre subiectele abordate este soarta imigrantilor. Astfel, Corriere della Sera relateaza despre fuga tiganilor din Napoli si despre modul in care mafia castiga popularitate dand foc taberelor ilegale. Fortele de ordine asista imobile la incendieri. „Inainte catre Evul Mediu , fiecare in ritmul sau", este concluzia articolului.

In plus, “La Stampa” aprofundeaza cazul fetei de 14 ani, asasinata de catre trei minori dupa ce le-a spus ca este insarcinata cu unul dintre ei. Marturia unuia dintre acuzati aduce detalii inspaimantatoare. Tatal fetei cere inchisoarea pe viata pentru vinovati.

Astazi, ministrul roman al internelor, Cristian David s-a aflat in capitala Italiei pentru a discuta cu noua conducere italiana despre problema romanilor din Peninsula, pe fondul ultimelor tensiuni aparute in aceasta privinta.

Ministrul David da curs astfel rugamintii premierului Tariceanu, care i-a cerut sa mearga de urgenta in Italia, pentru a se asigura ca romanii care lucreaza acolo cinstit nu vor avea de suferit din cauza ultimelor fapte comise de imigranti de origine romana pe teritoriul Italiei.

In ultimele zile premierul italian, Silvio Berlusconi, a anuntat intentia de a introduce in Codul Penal delictul „imigratiei clandestine”, masura ce face parte dintr-un plan care va fi supus vineri atentiei sefului guvernului dupa consultarea sindicatelor, asociatilor si a colectivitatilor locale.

Programul prevede printre altele si repatrierea cetatenilor Uniunii Europene care nu se pot intretine sau care au comis infractiuni.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea