Social

#codul muncii #parlament #guvern #raspundere #asumare

Guvernul isi asuma raspunderea pe Codul Muncii de Ziua Femeii

Guvernul condus de premierul Emil Boc se va prezenta marti, 8 martie, la ora 10.00, in fata Parlamentului pentru a-si angaja raspunderea pe proiectul de modificare al Codului Muncii, anunta realitatea.net.

"S-a stabilit foaia de parcurs a angajarii raspunderii. (...) S-a stabilit termen ca domnul prim-ministru sa se prezinte in Parlament 8 martie, la ora 10. Pana atunci, pana vineri (n.r.-5 martie), la ora 20.00, se vor depune de catre cei interesati amendamentele", a declarat Ioan Chelaru , vicepresedintele Senatului.

Anuntul a fost facut, luni, in aceeasi zi in care Executivul a adoptat forma finala a Codului Muncii intr-o sedinta speciala .

Tot luni, Crin Antonescu, presedintele PNL, a declarat ca grupurile parlamentare ale USL vor depune motiune de cenzura in urma angajarii raspunderii Guvernului pe Codul Muncii .

Sindicalistii au anuntat deja o serie de actiuni de protest. Liderii confederatiilor sindicale au stabilit pichetarea intrarilor in sediul Parlamentului, discutii cu deputatii din comisie, pichetari si vizite la domiciliu si la sediile PDL, UDMR, UNPR, minoritati , pentru depunerea solicitarilor sindicale, mitinguri in teritoriu, cu reunirea oamenilor pe drumurile europene sau nationale si greva de avertisment in ziua votului in Camera Deputatilor.

La nivel local, in fiecare luni incepand din 28 februarie si pana in 18 aprilie vor fi mitinguri in fata prefecturilor, precum si a primariilor din Bihor, Botosani, Harghita, Constanta si Caras-Severin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea