Social

Guvernul face parcuri la Cornu si Bragadiru

Romania va avea cu doua milioane de metri patrati mai mult spatiu verde . Bucurestiul nu va avea nici un metru patrat de parc. In plus, majoritatea banilor se duc la tara. 

Guvernul a aprobat lista cu 97 de proiecte de amenajare a parcurilor in orasele tarii. „In aceasta a doua etapa a programului am primit 366 de proiecte si am selectat 97 care sa intre la finantare. Au fost alocate 60 de milioane de lei de la Fondul de Mediu , bani care vor fi utilizati pentru crearea, extinderea si reabilitarea spatiilor verzi din mai multe localitati.

Anul acesta vor fi infiintate 61 de parcuri noi, vor fi extinse 20 de parcuri existente si reabilitate 19“, a spus Korodi Attila, ministrul Mediului. Ca si anul trecut, majoritatea banilor se duc spre orasele mici, gen Cornu sau Bragadiru. Chiar daca aceste localitati nu au atata nevoie de spatiu verde, proiectele lor au castigat in competitia cu cele elaborate de marile orase. In Bucuresti, de exemplu, nu se va amenaja nici un parc in acest an.

„A existat doar un proiect in sectorul 6, dar care a fost respins pentru ca avea actele juridice incomplete“, a spus Korodi. El a precizat care sunt localitatile care vor primi cei mai multi bani. „Pentru spatiile verzi din Piatra Neamt sunt alocate doua milioane de lei, pentru cele din Galati – 1,6 milioane lei, pentru Zalau – 1,5 milioane lei, iar la Bivolari, Cornu, Odobesti, Bragadiru, Constanta, Bugesti, crevedia vor ajunge cate un milion de lei. Pe de alta parte, la Caracal va fi reabilitata cea mai mare suprafata – de 255.000 mp, iar la Constanta, in zona Tomis – 80.000 m, iar la Targoviste – 50.000 mp“, a spus Korodi.

Judetele cu cele mai multe proiecte sunt: Satu Mare, cu sapte proiecte, Arad, Calarasi, Neamt, Salaj, cu cinci proiecte, iar Bihor, Timis, Covasna, cu patru proiecte. „In total, anul acesta vom avea cu doua milioane mp mai mult spatiu verde“, a precizat Korodi.

El a adaugat ca prin acest program Guvernul ajuta administratiile locale sa isi respecte obligatiile potrivit carora in anul 2010 in fiecare localitate trebuie sa existe 20 mp de spatiu verde pe cap de locuitor, iar in 2013, 26 mp.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea