Social

#david cerny #artist ceh #uniunea europeana #ofensa catre ce #scuzele guvernului ceh

Guvernul ceh isi cere scuze pentru "farsa" cu tarile UE

Vicepremierul ceh Alexandr Vondra a prezentat joi scuze "celor care s-au simtit ofensati" de controversata sculptura Entropa . Alexandr Vondra s-a declarat gata sa retraga modulul bulgar, care a provocat proteste oficiale din partea Sofiei, relateaza AFP.

"Sunt constient ca este posibil ca unii sa se fi simtit ofensati si as vrea sa le prezint scuzele mele", a declarat vicepremierului, a carui tara detine presedintia UE, intr-o conferinta de presa organizata in fata lucrarii instalate in interiorul sediului Consiliului UE de la Bruxelles.

Intrebat despre posibila retragere a modulului ce reprezinta Bulgaria drept tara toaletelor turcesti, Vondra a adaugat: "Cer scuze Bulgariei". Adresandu-se apoi ambasadorului Bulgariei la UE, prezent la conferinta , el a precizat: "Suntem gata de dialog: daca va mentineti cererea (de retragere a modului bulgar), vom face cu siguranta acest lucru". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea