Social

Guvernul Basescu intra in constiinta publica

42% dintre romani considera ca Basescu trage toate sforile guvernarii, iar 68% se declara multumiti de cum le-a tras pina acum. Doar 9% il percep pe Tariceanu drept sef
Traian Basescu este perceput de 42% dintre romani drept cirmaciul a tot ce se intimpla in Romania, arata un sondaj efectuat de INSOMAR in perioada 17-22 iunie, si doar de 9% dintre romani il vad pe Calin Popescu Tariceanu ca fiind dirijorul suprem. 39% considera ca amindoi au un rol la fel de important. De asemenea, 40% considera ca PD este prima vioara a guvernarii, in timp ce PNL este perceput ca fiind la butoane de doar 25,3% dintre cei intervievati.

PD inlocuieste PNL la guvernare

Datele sondajului INSOMAR arata ca romanii au cele mai mari asteptari de la Basescu si PD. Nu numai ca il crediteaza cu forta necesara, dar 59% au multa incredere, sau chiar foarte multa, in Traian Basescu. Mai mult, 68% se declara multumiti sau chiar foarte multumiti de activitatea presedintelui. Nivelului ridicat al asteptarilor pe care populatia le are fata de Basescu si PD ii corespunde un nivel ridicat de responsabilitate. Ceea ce inseamna ca, in cazul unui eventual esec al guvernarii PNL-PD, in primul rind seful statului si PD, si nu Tariceanu si PNL, risca sa plateasca factura.

Dupa Traian Basescu, cea mai mare incredere o inspira romanilor ministrul Culturii, Mona Musca (42%). Tariceanu - 38% - este abia pe locul trei. Totusi, seful executivului, considera 51% dintre subiectii sondajului, a avut o activitate satisfacatoare.

Simpatizantii PNL-PD nu cred in divort

Alianta a beneficiat de o crestere a intentiilor de vot, ajungind de la 48,5% in mai, la 53,5% in aceasta luna. Daca PNL si PD ar merge in alegeri separat, doar 0,9% dintre votantii Aliantei s-ar orienta catre alte partide, aproape toti optind strict intre PD (57,7%) si PNL (39,4%). Totusi, doar 11,2% dintre simpatizantii Aliantei considera ca PNL si PD ar trebui sa se desparta, 28% ca ar trebui continuata colaborarea, iar 36% sprijina ideea fuziunii. PRM este a doua formatiune politica care a crescut in intentiile de vot, ajungind de la 6% la 10%. PSD, in schimb, a scazut de la 35% la 26%. UDMR se mentine la acelasi scor de 4,7%. PC, cu 1,6%, si PNG, cu 1,4%, se afla sub marja de eroare de 2,4%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea