Social

#masuri #guvern #inundatii

Guvernul a trimis in zonele inundatei comitete pentru evaluarea pagubelor

Guvernul s-a reunit astazi in sedinta de urgenta pe tema inundatiilor din tara. La aceasta sedinta a participat si presedintele Traian Basescu.

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a semnat astazi decizia pentru constituirea comitetelor de coordonare privind evaluarea pagubelor produse de inundatii si stabilirea planurilor de reconstructie a zonelor afectate in judetele Maramures, Suceava, Iasi, Botosani si Neamt.

Cele cinci comitete de coordonare vor fi conduse de cate un secretar de stat. Fiecare comitet va include reprezentanti cu autoritate din Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei si Finantelor , Ministerul Dezvoltarii , Lucrarilor Publice si Locuintelor, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, ministerul agriculturii si dezvoltarii rurale si Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

Comitetele de coordonare se vor deplasa in judetele in care au fost alocate pentru ca, impreuna cu autoritatile locale, prefectii, presedintii consiliilor judetene si primarii sa asigure efectuarea evaluarii daunelor asupra gospodariilor si infrastructurii si sa stabileasca un plan de reconstructie a zonelor afectate de inundatii din fiecare judet.

Domeniile pe care comitetele de coordonare le vor acoperi sunt locuintele si gospodariile si animalele, infrastructura locala si judeteana de transport, obiectivele sociale precum spitale, scoli, gradinite, suprafete agricole, retele electrice si de comunicatii, retele utilitare de aprovizionare cu apa si gaze.

Pana la aceasta ora, bilantul inundatiilor contine in jur de 145 de localitati afectate. Patru persoane au decedat si aproape 12.000 de persoane au fost evacuate. 99 de locuinte au fost distruse, 122 sunt in pericol de prabusire si peste 2000 de case au fost afectate, potrivit secretarului de stat in MIRA, Victor Paul Dobre.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea