Social

#guvern #buget #plan anticriza #criza #plan

Guvernul a prezentat astazi planul anticriza

Planul anticriza a fost prezentat de premier, astazi, in Parlament. Printre masurile prevazute in acest plan se numara noi taxe si impozite , inghetari salariale, dar si tichete de vacanta interzise.

Masurile ar putea intra in vigoare cat de curand pentru ca Executivul este fortat sa reduca drastic cheltuielile bugetare pentru a primii banii imprumutati de la FMI, dupa cum anunta Realitatea TV. In sedinta sa de vineri, cabinetul Boc anunta ca reducerile de cheltuieli trebuie sa ajunga pana la 1,1 miliarde de lei.

Printre masurile cuprinse in planul anticriza se afla reduceri de personal, reduceri de buget, restructurari de institutii, blocarea tichetelor de vacanta, a posturilor vacante dar si a proceselor de achizitii de masini si mobilier dar si a acordarii unor sporuri si prime. Vineri, Guvernul anuntase ca in plan se vor regasi: reducerea cu 5% a cheltuielilor de personal fata de bugetul initial, comasarea, restructurarea, desfiintarea agentiilor din subordinea ministerelor; interzicerea achizitiei de masini si mobilier; blocarea tichetelor de vacanta si a tichetelor cadou; blocarea posturilor vacante; impunerea unei taxe de solidaritate, de 90%, pentru salariile mai mari de 8000 lei; interzicerea cumularii pensiei cu salariul de la stat.

In plus, au fost introduse noi taxe si impozite, precum cele pentru intreprinderile mici si mijlocii, care, chiar daca au sau nu profit, vor trebui sa vireze statului un impozit de minim 1.500 de euro pe an. De asemenea, firmele din turism si imobiliare vor plati un impozit de 0,5% din venituri, dar nu mai putin de 6.500 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea