Social

#coplata #spital #fmi #plata #gravide #boli cronice #pensionari #medici

Guvernul a introdus coplata: din aprilie vom plati taxa de spitalizare

Guvernul a aprobat ieri hotararea guvernamentala privind coplata. Astfel ca pacientii vor plati din luna aprilie a acestui an o suma cuprinsa intre 5 si 10 lei pentru serviciile de spitalizare. Cazurile de urgenta fac exceptie de la coplata.

Coplata se plateste o singura data la externare. Medicii de familie vor primi 50% pentru pacientii inscrisi pe liste si 50% pentru servicii. In plus, ambulatoriu de specialitate va primi cu 50% mai mult.

Internarile in regim de urgenta, pacientii cu boli cronice care se interneaza de mai multe ori pe luna din cauza patologiei, copiii sub 18 ani, gravidele si lauzele, pensionarii si persoanele cu handicap fac parte dintre categoriile excluse de la coplata.

Introducerea coplatii s-a decis ca urmare a negocierilor cu Fondul Monetar International (FMI) si, potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a reusit sa se negocieze ca "aceasta sa nu se aplice la toate serviciile medicale, ci numai la serviciile spitalicesti".

Sursa foto: antena1ms.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea