Social

#agentie credite guvern #agentie credite studenti

Guvernul a infiintat Agentia de Credite pentru Studenti

Guvernul a decis infiintarea Agentiei de Credite pentru Studenti, institutie care va gestiona sistemul de creditare a studentilor din universitatile de stat sau particulare acreditate care au nevoie de bani pentru studii.

Potrivit Ordonantei aprobate de Executiv, studentii la facultate sau la master care urmeaza cursurile la zi in universitatile de stat sau in cele particulare acreditate, pot beneficia, la cerere, de credite bancare pentru acoperirea taxelor de studiu sau pentru alte cheltuieli legate de desfasurarea studiilor, informeaza NewsIn.

Agentia va elabora si va propune Guvernului spre aprobare normele metodologice de constituire a fondului de creditare si metodologia de acordarea si rambursare a creditelor. Institutia va avea maximum 30 de posturi va fi condusa de un director executiv numit prin ordin al ministrului Educatiei, in urma unui concurs. Institutia se va finanta atat din venituri proprii cat si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea