Social

#guvern #concediu maternal #doi ani

Guvernul a decis: Concediul maternal ramane la doi ani

In urma sedintei de duminica seara de la Palatul Victoria, membrii coalitiei de guvernare au decis mentinerea concediului maternal la doi ani, iar valoarea minima a indemnizatiei sa fie de 600 de lei.

In cursul zilei de luni, Executivul va lua o decizie definitiva asupra valorii maxime a indemnizatiei. Potrivit variantelor de lucru, indemnizatia de crestere a copilului ar putea fi plafonata la 1.000 sau 1.500 de lei.

"Consensul pentru durata de doi ani a concediului maternal si plafonul minimal de 600 de lei a fost unanim. In cazul plafonului maximal ramane ca maine (n.r.- luni) dimineata Coalitia sa decida, pentru ca ministrul Muncii a venit cu calculele proprii, noi cu altele si urmeaza ca maine dimineata sa se mai verifice calculele, sa se mai analizeze si sa se ia o decizie", au precizat surse oficiale.

In cursul sedintei de dumunica seara s-a mai adus in discutie si ideea unei “taxe de solidaritate pe averile mari, ca o posibila sursa financiara pentru indemnizatia mamelor. Insa, nu toti liderii coalitiei au fost de acord cu aceasta propunere , pe motiv ca aceasta taxa este o propunere legislativa , si nu un act normativ intrat in vigoare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea