Social

#gripa porcina #gripa #deces gripa porcina #cazuri gripa porcina #epidemie gripa porcina #gripa porcina ah1n1

Gripa porcina face ravagii! Mor saptamanal peste 10 romani

Gripa porcina se extinde rapid pe teritoriul Romaniei. Saptamanal mor peste 10 persoane, iar in luna februarie totalul deceselor cauzate de virusul AH1N1 a fost de 46.

Doar in ultimele doua saptamani s-au inregistrat 28 de decese. Cu toate acestea, Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) informeaza ca nu este vorba despre o tulpina noua, mult mai agresiva decat precedentele.

"Este vorba despre acelasi virus gripal tip A, subtip H1 care a circulat in timpul pandemiei si care a devenit virus gripal sezonier. Nu este tulpina noua", au mai precizat expertii Centrului.

In prezent, peste 670 de persoane sunt diagnosticate cu gripa porcina si se afla sub tratament, unii in stare grava, potrivit libertatea.ro.

"Numarul mare de decese este cauzat de prezentarea tardiva la medic, prezenta unor afectiuni medicale cronice si lipsa vaccinarii", este explicatia medicilor din cadrul CNSCBT.

Virusul face ravagii cu precadere sudul tarii. Sunt afectate in special Bucursetiul si judetele din jur (in special Prahova si Arges), dar si in Constanta. S-au mai inregistrat cazuri in judetele Dambovita, Galati, Hunedoara, Ilfov, Iasi, Mehedinti, Olt, Sibiu, Cluj, Valcea si Teleorman.

Primele simptome care apar in urma infectiei cu gripa porcina sunt: tusea seaca, secretiile nazale apoase, ametelile, varsaturile severe si temperatura intre 37,5-38,5 grade C si in unele cazuri diaree. Cei care prezinta aceste simptome sunt sfatuiti sa mearga de urgenta la medic.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea