Social

#liceu #scoala #gripa porcina

Gripa noua: primul caz intr-o scoala din Romania

La doar doua zile dupa inceperea scolii a aparut primul caz de gripa porcina la un scolar. O eleva din Slobozia a fost depistata cu virusul H1N1, al gripei porcine, prezenta acestuia fiind confirmata si de Institutul Cantacuzino din Capitala.

Cursurile clasei in care invata eleva bolnava vor fi suspendate pentru o saptamana, incepand de astazi. Pacienta a fost izolata iar persoanele cu care a intrat in contact vor fi supuse testelor medicale privind infectarea cu virusul gripei porcine.

Potrivit setului de masuri prevazute in planul de lupta impotriva epidemiei de gripa porcina, initiat de catre Ministerului Educatiei, imbolnavirea unui elev de gripa porcina va duce la inchiderea clasei in care acesta invata si la izolarea colegilor sai pentru sapte zile , iar confirmarea a cel putin trei cazuri diferite in aceeasi scoala va atrage dupa sine suspendarea activitatii pentru sapte zile in toata unitatea scolara.

Cadrele didactice sunt si ele obligate sa isi verifice periodic starea de sanatate, iar in cazul in care prezinta simptome, sa se prezinte la medic pentru tratament. Potrivit Realitatea.net, unitatile de invatamant isi vor organiza Comitete de gripa, care vor fi responsabile cu informarea si educarea parintilor si a elevilor privind preventia imbolnavirii, cu monitorizarea si raportarea cazurilor cu simptome ale afectiunilor respiratorii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea