Social

#inmormantare grigore vieru #doliu national vieru

Grigore Vieru va fi inmormantat marti in satul natal

Funeraliile lui Grigore Vieru vor avea loc marti, in satul natal al poetului, Pererata. 20 ianuarie a fost decretata de autoritatile moldovene drept zi de doliu national .

"In semn de profunda durere in legatura cu moartea tragica a eminentului poet Grigore Vieru , clasic al literaturii nationale contemporane, presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat decretul privind declararea zilei de doliu national si constituirea Comisiei de stat pentru organizarea funeraliilor poetului Grigore Vieru", anunta un comunicat al Presedintiei.

Ziua funeraliilor poetului Grigore Vieru - 20 ianuarie 2009 - se decreteaza zi de doliu national. Conform decretului, in ziua de 20 ianuarie 2009, in toate localitatile republicii vor fi arborate in berna drapelele de stat, la ora 10.00, se va cinsti memoria poetului Grigore Vieru prin pastrarea unui moment de reculegere, institutia publica nationala a audiovizualului Compania Teleradio-Moldova va organiza transmiterea in direct a ceremoniei funeraliilor poetului Grigore Vieru.

In toate institutiile de invatamant se va organiza o ora a memoriei poetului Grigore Vieru. Prin decret se recomanda autoritatilor publice, intreprinderilor si organizatiilor sa renunte la desfasurarea, in ziua de 20 ianuarie 2009, a actiunilor distractive de masa; redactiilor ziarelor, posturilor de radio si televiziune sa tina cont de specificul zilei de 20 ianuarie 2009 la editarea publicatiilor si la formarea programelor din aceasta zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare