Social

#spital #grigore vieru accident

Grigore Vieru, in stare mai buna, dar nu va fi adus la Bucuresti

Starea poetului Grigore Vieru s-a imbunatatit usor vineri seara, cand au inceput sa lucreze rinichii si i s-a stabilizat tensiunea, a anuntat Gheorghe Ciobanu , directorul Spitalului de Urgenta de la Chisinau, unde poetul a fost internat dupa un grav accident rutier.

"Acest lucru ne bucura, insa Grigore Vieru ramane in stare critica si nu poate fi transportat la Bucuresti, pentru ca acest lucru i-ar pune viata in pericol", a declarat Gheorghe Ciobanu. Potrivit directorului, aceasta a fost decizia unui consiliu de medici de la Chisinau si Bucuresti, care in seara zilei de vineri au examinat pacientul timp de trei ore.

Un avion militar cu un echipaj SMURD a plecat vineri la Chisinau, pentru a-l transporta pe Grigore Vieru la Spitalul de Urgenta Floreasca, imediat ce autoritatile din Moldova vor aproba locul unde se va face transferul pacientului dr. Raed Arafat.

"Am cerut un avion militar pentru ca va fi zbor de noapte, starea lui Grigore Vieru este foarte grava, are numeroase politraumatisme si vrem sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a-i salva viata", a spus subsecretarul de stat in ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, citat de NewsIn.

poetul grigore vieru este internat in stare grava in sectia de reanimare a Spitalului de urgenta de la Chisinau si este conectat la aparatele de respiratie artificiala, a declarat pentru NewsIn fiul poetului, omul de afaceri Calin Vieru, care a precizat ca medicii sunt rezervati in a face prognoze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea