Social

#mineri greva foamei zegujani mehedinti drepturi revendicari sindicat

Grevistii din subteran raman pe baricade

Cei noua mineri care au intrat la sfarsitul saptamanii trecute, pe 4 aprilie, in greva foamei in mina de la Zegujani, judetul Mehedinti, nu cedeaza. Acestia sunt hotarati sa ramana acolo pana li se vor rezolva revendicarile. Unul dintre acestia a iesit la suprafata pentru negocieri. Starea de sanatate a minerilor prinsi in mina s-a inrautatit dupa 48 de ore de greva .

 

Cei 9 ortaci s-au baricadat la peste 60 de metri adancime in subteran, vineri dupa-amiaza. Sambata dimineata au inceput greva foamei. Desi regulamentul spune ca acestia nu au voie sa stea in greva mai mult de 16 ore, acestia refuza cu incapatanare sa iasa la suprafata pana nu li se rezolva problemele.

 

Conducerea minei sustine in continuare ca aceasta greva este ilegala si ca, daca nu se inceteaza imediat, cei 9 mineri risca sa fie dati afara.

 

Minerii lupta pentru o incapere in care sindicatul infintat de acestia sa-si desfasoare activitatea. Ortacii nu sunt la prima incercare de a se impotrivi nevoii de a manca. In urma cu o luna, muncitorii au protestat pentru aceleasi drepturi stand 1 zi si jumatate blocati in subteran. Atunci au renuntat, dar acum sunt de neclintit. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea