Social

#justitie #ministru #grefieri #greva #revendicari

Greva personalului auxiliar din justitie s-a incheiat cu aproape toate revendicarile rezolvate

Grefierii si arhivarii fac pace cu ministerul. Dupa ce personalul auxiliar din justitie s-a aflat astazi in greva, in urma discutiilor dintre ministrul Justitiei, Catalin Predoiu si reprezentantii grevistilor s-a decis oprirea protestelor.

Minsitrul Predoiu a anuntat ca a rezolvat majoritatea revendicarilor personalului auxiliar, patru din cele cinci cereri fiind solutionate. Conform Evenimentul Zilei, grefierii si arhivarii cereau plata orelor suplimentare, plata chiriilor, constituirea ordinului grefierilor, suplimentarea personalului si plata sporurilor acordate prin hotarari judecatoresti.

Dintre acestea doar ultima nu a gasit rezolvare la minister. Predoiu a precizat ca plata sporurilor acordate prin hotarari judecatoresti nu poate fi indeplinita pentru ca nu sunt destui bani in buget . In schimb, plata orelor suplimentare va fi asigurata printr-un protocol semnat cu Ministerul Finantelor Publice , care va stabili plata orelor suplimentare, din decembrie 2008 pana la zi si in continuare.

In ce priveste insuficienta personalului, ministrul Justitiei a promis ca va obtine deblocarea posturilor vacante in Guvern, mentionand faptul ca urmeaza sa gaseasca si solutii pentru plata lor. Potrivit Realitatea TV, plata chiriilor se va rezolva printr-un ordin comun semnat cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Superior al Magistraturii si Ministerul Public , care stabileste ca grefierii si magistratii sa beneficieze de o suma egala pentru chirie.


Personalul auxiliar din Justitie, afiliat la federatia Projust, s-au aflat astazi in greva de avertisment, intre orele 10:00 si 12:00. Ei amenintau ca vor apela la aceasta forma de prostest pana la sfarsitul saptamanii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea