Social

Greva generala "partiala" la ArcelorMittal Galati

» Sindicatul "Solidaritatea" declanseaza greva generala .

» FSS Metarom si UTSL s-au inteles cu administratia pentru o majorare de 9,5%.

» Liderii "Solidaritatii" vor o greva ca cea a salariatilor de la "Dacia" Pitesti.

Una dintre gruparile sindicale de pe platforma combinatului siderurgic ArcelorMittal de la Galati, Sindicatul "Solidaritatea", a hotarat ca de astazi sa declanseze greva generala, in timp ce alte doua grupari sindicale, FSS Metarom siUTSL, au semnat un protocol cu administratia, prin care au convenit un pachet de majorari salariale ce va fi aplicat retroactiv, de la 1 ianuarie.

Pachetul de majorari salariale solicitate de "Solidaritatea" cuprinde dublarea salariilor, cu acordarea a cel putin 280 de  lei/salariat, majorarea de la 25 la 50% a platii orelor lucrate sambata si duminica, majorarea de la 120 la 300 de lei a celor patru prime acordate anual, cresterea primelor de vacanta de la 200 la 350 de lei.

FSS Metarom si UTSL, care reunesc un numar mai mare de membri, au incheiat un protocol cu administratia, prin care au convenit acordarea retroactiva, de la 1 ianuarie, a unei majorari salariale de 9,5%, dar nu mai putin de 100 de lei, a unui extrabonus de 2% si trecerea a 1.400 de angajati de la clasa B la clasa A, transfer care le-ar aduce acestora o majorare a salariilor cu 5%.

Liderii "Solidaritatii" au strans 3.621 de semnaturi, prin care siderurgistii si-au dat acordul pentru intrarea in greva generala, iar vineri au notificat administratia ca daca pana duminica la ora 24.00 nu isi va schimba atitudinea inflexibila, luni, la ora 6.30, va fi declansata greva generala.

O greva similara a fost declansata si anul trecut, atunci administratia actionand in instanta 572 de siderurgisti pentru daunele economice inregistrate prin oprirea lucrului, in valoare totala de 3,4 milioane dolari.

SOLIDARITATEA

» Salarii cat mai mari conform liderului Sindicatului "Solidaritatea", Gh Tiber, au semnat pentru greva generala 924 salariati de la Uzina Laminate Plate, 600 de la Uzina Cocso Chimica, 526 salariati de la Uzina Aglomerare Furnale, 515 de la UOR, 202 de la UPDES, 615 de la UPSRS, 110 de la UETU, 79 de la Directii si 60 de la diverse servicii.

"Conflictul de interese pe care l-am declansat, la fel ca si greva generala sunt legale si ii asteptam pe cat mai multi salariati sa participe la actiunile de protest, asa cum s-a intamplat la Dacia Pitesti, unde toti angajatii au intrat in greva, pentru a obtine salarii cat mai mari", a declarat Gh. Tiber.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.