Social

#studiu viitor # studiu copii #greutate nastere #bebelusi

Greutatea de la nastere iti prezice viitorul!

Bebelusii care cantaresc mai mult la nastere dovedesc performante mai bune in scoala decat copiii care s-au nascut cu o greutate sub media normala, arata o cercetare realizata de specialisti de la Northwestern University din Chicago.

Studiul a vrut sa stabileasca ce beneficii are asupra fatului perioada mai indelungata pe care o petrece in pantecele mamei. "Un copil care se naste sanatos nu are in mod necesar un creier complet dezvoltat", arata David Figlio, coordonatorul cercetarii, citat de foxnews.com.

Cercetatorii au analizat performantele scolare a peste 1,3 milioane de copii, dintre care 15.000 de perechi de gemeni, de la nastere pana la gimnaziu. Specialistii au constatat faptul ca bebelusii care au cantarit peste medie la nastere au inregistrat un IQ mai ridicat decat cei care s-au nascut cu o greutate normala sau mai mica. Aceeasi tendinta a fost observata si in cazul gemenilor. Cel care a avut o greutate mai mare decat fratele sau obtinea la scoala scoruri mai mari la testele de inteligenta, asta desi primeau amandoi acelasi nivel de educatie.

Cercetatorii cred ca rezultatele studiului le vor incuraja pe viitoarele mame sa aiba o dieta cat mai buna pe timpul sarcinii si sa evite stresul, pentru a naste la termen.

Foto: giraffelist.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea