Social

#sarbatoare halloween # doodle #halloween #google

Google sarbatoreste Halloween-ul printr-un campionat al bomboanelor

Anul acesta google sarbatoreste Halloweenul printr-un doodle de exceptie. Utilizatorii trebuie sa aleaga o echipa apoi intra intr-un joc animat intitulat "Campionatul Mondial al Bomboanelor – 2015".

 

Astfel, noul logo al Google Romania este realizat sub forma unui joc animat, in care o vrajitoare pe o matura parcurge un anumit traseu, pe care poate sa adune mai multe bomboane, informeaza mediafax.ro.

Halloweenul se sarbatoreste in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, zi in care se sarbatoreste "Ziua tuturor sfintilor", o sarbatoare crestina. Sarbatoarea, a carei denumire este o abreviere pentru "All Hallows' Evening" este de origine celtica si a fost preluata de multe popoare din intreaga lume.

Obiceiuri specifice de Halloween sunt sculptarea dovlecilor care sunt apoi luminati cu ajutorul unor lumanari, acestea fiind folositi apoi pentru decorarea caminelor sau gradinelor. O alta traditie este costumarea in personaje desprinse din povestile de groaza. Copiii costumati astfel colida din casa in casa si sunt recompensati cu dulciuri.

 

Cu ocazia acestei sarbatori se obisnuieste sa se manance placinta de dovleac, precum si alte preparate din dovleac, merele glazurate, bomboane in forma de cranii sau caramele. In Irlanda se obisnuieste sa se prepara o prajitura usoara, pufoasa in care se ascunde o moneda sau un inel, denumita "barmbrack".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea