Social

# consiliere elevi #alegere cariera #finantare europeana #cariera

GoodStart – proiect cu finantare europeana pentru consilierea si indrumarea elevilor din zone defavorizate, in alegerea unei cariere

Aproape 200 de elevi din zone defavorizate ale tarii vor fi beneficiari ai unui proiect cu finantare europeana care vizeaza imbunatatirea competentelor profesionale si oferirea premiselor necesare pentru debutul lor in cariera aleasa. Proiectul se intinde pe o perioada de 24 de luni si include consiliere si indrumare, dar si stagii de practica la potentiali angajatori si asistenta in procesul de angajare.

 

GoodStory a inceput in luna septembrie 2020 implementarea proiectului Activ in cariera – Goodstart, un proiect dedicat elevilor din licee tehnologice, scoli profesionale si/sau postliceale. Pe parcursul a doi ani, cei 182 de beneficiari vor primi consiliere si indrumare, vor participa la stagii de practica, dupa care vor primi asistenta in procesul de angajare. Proiectul urmareste de asemenea  implementarea la nivel regional si national a unor modalitati inovatoare de stimulare si mentinere a interesului elevilor pentru dobandirea de competente profesionale si transversale.

„Obiectivul proiectului este ca sprijinul oferit sa contribuie la cresterea gradului de ocupare pe piata muncii ca urmare a participarii la activitati de orientare, consiliere profesionala si de invatare la un potential loc de munca prin stagii de practica, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI (Turism si ecoturism, procesarea alimentelor si bauturilor, istributie, industrii creative etc.)”, a precizat  Cristina Nedelcu manager de proiect.

Pentru a fi eligibili pentru acest proiect, viitorii absolventi trebuie sa fie inscrisi la unitati de invatamant din regiunea Sud Muntenia, Sud-Est, Sud-Vest, Centru, Bucuresti-Ilfov, avand urmatoarele domenii de specializare: turism si alimentatie, comert, economic, industrie alimentara.

De asemenea, calificarea acestora trebuie sa fie una dintre urmatoarele: tehnician in turism, organizator banqueting, tehnician in gastronomie, ospatar, bucatar, preparator produse din carne si peste, lucrator hotelier, tehnician in hotelarie, tehnician in activitati de comert, comerciant-vanzator, tehnician in activitati economice, tehnician in industria alimentara, preparator produse din carne si peste, bucatar, lucrator in agroturism.

In cadrul programului, pentru a veni in sprijinul beneficiarilor, vor fi incheiate parteneriate cu zeci de firme din domeniile mentionate, urmarind ca acestia sa aiba parte de o experienta autentica de invatare care sa-i pregateasca pentru o viitoare cariera, ajutandu-i totodata sa-si ajusteze asteptarile pe care le au de la piata muncii. De asemenea, prin proiect se urmareste ca beneficiarii sa-si formeze o imagine cat mai corecta cu privire la propria cariera, sa capete deprinderea de a lua decizii privind cariera si dobandirea unui set de abilitati si competente profesionale.

„Organizarea practicii elevilor le asigura acestora o sansa sporita si consolidata de pregatire, in acord cu realitatea intalnita in viitoarele locuri de munca. Toate actiunile proiectului intervin pentru facila tranzitie a grupului tinta de la sistemul scolar la piata muncii, efectul pe termen lung al stagiilor de practica derulate in proiect fiind palpabil prin dezvoltarea la locul de munca al grupului tinta pentru dobandirea competentelor si aptitudinilor necesare pe piata muncii”, a mai precizat Cristina Nedelcu.

Proiectul mai vizeaza ca 30% dintre beneficiari sa fie femei, iar 19 elevi sa provina din mediul rural.

Valoarea totala a proiectul „ACTIV IN CARIERA - GOODSTART de 2,336,963.04 RON din care 2,220,091.52 RON cofinantare UE , prin programul POCU/633/6/14, avand codul mysmiss: 132664. Proiectul se implementeaza  de catre Ward Ashby Studio SRL, lider de proiect si Ferma Olga SRL, partener in proiect. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020. Proiectul a inceput in septembrie 2020 si se va finaliza in luna august 2022.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea