Social

Glutationul previne îmbătranirea precoce

Produs de celulele organismului, glutationul reprezintă o sursă energetică principală. Fără îndoială, este un antioxidant "vedetă", capabil să împrăştie şi să distrugă radicalii liberi. Scopul său esenţial, spun cercetările recente, este acela de a atenua efectul toxinelor care invadează organismul. Nivelul ridicat de glutation din sange reprezintă o şansă pentru a fi sănătoşi şi longevivi. Odată cu înaintarea în varstă, nivelul acestui aminoacid scade şi bolile timpurii ne ameninţă sănătatea. Profesorul de biochimie Calvin Lang, de la Universitatea din Louisville, precizează că lipsa acestui aminoacid din sange reprezintă o cauză esenţială a îmbătranirii rapide. Alţi cercetători de la Universitatea din Michigan au completat aceste concluzii cu o noutate extraordinară. Şi în cazurile persoanelor foarte bătrane, nivelurile mari de glutation au redus riscul îmbolnăvirilor şi accidentelor specifice varstei. Iată ce "minuni" face glutationul: - fereşte colesterolul din sange de oxidare ; -revigorează sistemele imunitare deteriorate; -previne îmbolnăvirea plămanilor, provocată de radicalii liberi; -previne degenerarea retinei - boală de ochi cauzată de îmbătranire; -învinge efectul radicalilor liberi din grăsimile oxidate, care se găsesc în unele alimente. Iată cateva exemple de fructe şi legume cu un conţinut ridicat de glutation: avocado crud, pepene verde crud, sparanghel preparat proaspăt, grapefruit , dovlecel copt, cartofi fierţi în coajă, roşii crude, portocale crude, broccoli preparat proaspăt, ceapă, morcovi cruzi, spanac crud.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea