Social

#prm #declaratie de venit #fals in acte #europarlamentare #alegeri #gigi becali

Gigi Becali a mintit in declaratia de venit

Candidatul PRM la alegerile europarlamentare, Gigi Becali, a depus aceeasi declaratie de avere ca si la alegerile nominale. Din declaratie lipsesc o tranzactie de milioane de euro si dinamica unor actiuni de la bursa.

Gigi Becali ar putea fi acuzat de fals in declaratia de avere si consecintele ar putea fi grave pentru latifundiarul din Pipera.

Din declaratia de venit depusa la Biroul Electoral Central odata cu semnaturile stranse pentru candidatura la alegerile pentru Parlamentul European lipseste tranzactia unui teren din Pipera. Ramas fara lichiditati in luna decembrie, Becali a fost nevoit sa faca rapid rost de bani.

La sfarsitul anului trecut, finantatorul Stelei a vandut un teren in Pipera de 2.000 de metri patrati catre McDonald's, informeaza Cotidianul. Suma vehiculata in presa a fost de 30 milioane de euro, dar seful din Romania al companiei, Marian Alecu, a negat suma, sustinand ca este mult mai mica.

Nici unul din terenurile din Pipera Voluntari ale lui Gigi Becali din declaratia de venit nu poate fi folosit de McDonald's pentru constructia unui restaurant, deoarece acestea sunt fie teren agricol, fie padure, fie alt tip de extravilan .

In declaratia de avere a lui Becali nu sunt nici datele corecte despre actiunile detinute. Conform datelor listate la Bursa de Valori Bucuresti , omul de afaceri detine 85,07% din actiunile SC Avicola Iasi, desi a declarat doar 69%. Aceeasi situatie o au actiunile de la SC ROMES SA, unde Gigi detine 80,36%, dar a declarat doar 59.79%.

Lista datornicilor catre Becali este si ea neschimbata, iar din declaratia de avere lipsesc cele 45 de milioane de euro descoperite de procurorii care ancheteaza "dosarul Valiza" intr-un cont la Credit Europe Bank.

Becali ar putea ajunge iar la inchisoare

Falsul in declaratii l-ar putea costa scump pe Gigi Becali. Pedeapsa cea mai mica este o amenda, dar in functie de gravitatea faptei, el ar putea face chiar inchisoare.

"Un asemenea candidat risca condamnarea pentru fals in declaratii si isi poate pierde calitatea de europarlamentar daca prin condamnare i se ia si dreptul de a fi ales. Daca nu i se ia, el ar putea fi un eurodeputat-puscarias. Conform articolului 292 din Codul penal, falsul in declaratii se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda", a declarat pentru Cotidianul deputatul PC Sergiu Andon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea