Social

#manipulare creier #gest durere #durere

Gestul banal care iti reduce durerea

Incrucisatul degetelor nu iti aduce noroc, dar reduce durerea din corp. Cel putin aceasta este concluzia unei echipe de cercetatori britanici, care sustin ca gestul produce confuzie la nivelul creierului atunci cand vine vorba despre procesarea senzatiilor de durere, cald sau rece.

Asadar, data viitoare cand te lovesti cu ciocanul peste degete, incruciseaza-le! Sansele sa te doara mai putin decat in mod normal sunt foarte mari.

Profesorul Patrick Haggard, de la Colegiul Universitatii din Londra, sustine astfel ca durerile pot fi manipulate prin "suprapunerea unor parti ale corpului", asa cum ar fi degetele sau picioarele. Cercetatorii sunt convinsi ca, asemenea iluziilor optice, creierul poate fi pacalit si in cazul durerii, scrie theguardian.com. Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie in urma unei serii de experimente care a dovedit faptul ca persoanele care si-au incrucisat degetele atunci cand au atins o sursa de caldura sau un obiect foarte rece au inregistrat o senzatie redusa de durere sau de frig comparativ cu cei care au atins aceleasi obiecte fara sa-si fi suprapus degetele.

Cercetatorii incearca acum sa descopere cum ar putea aplica aceasta teorie si in cazul durerilor provocate de maladii cronice.

Sursa foto: sciencealert.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea