Social

# coronavirus germania # germania coronavirus # teste germania #germania

Germania, cel mai mic numar de decese comparativ cu alte tari! Care este secretul

Germania este tara cu cel mai mic numar al deceselor, comparativ cu numarul de imbolnaviri. Pentru a ajunge aici, oficialii au crescut numarul testelor efectuate pentru depistarea infectarii cu coronavirus.  Se fac nu mai putin de 500.000 de teste pe saptamana.

Efectuarea acestor teste ajuta la descoperirea infectiilor in stadiu precoce, cand sunt mult mai usor de tratat. Tocmai de aceea numarul atat de mic de decese.

″Motivul pentru care Germania numara atat de putine decese in raport cu cel al persoanelor infectate se poate explica prin faptul ca noi realizam multe diagnosticari in laborator. Efectuam o jumatate de milion de teste in fiecare saptamana in Germania″, a explicat virusologul Christian Drosten intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Desi Germania este puternic afectata de pandemie, cu peste 36.500 de cazuri confirmate oficial, inregistreaza doar 198 de decese, o rata de mortalitate dintre cele mai reduse, de 0,5%, mult sub Franta (5,2%) ori Spania (7%), potrivit informatiilor oferite de stirileprotv.ro.

Germanii au inteles importanta efectuarii de teste, in masa, pentru a depista din timp persoanele infectate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea