Social

#george enescu #google # sarbatorit google

George Enescu, sarbatorit de Google

Google, cel mai utilizat motor de cautare din lume, ii intampina astazi pe internauti cu un nou logo animat in care apare marele compozitor roman George Enescu . Google sarbatoreste astfel cei 130 de ani care au trecut de la nasterea lui George Enescu .

George Enescu s-a nascut pe 19 august 1881 la Liveni in judetul Botosani. El a fost compozitor, violonist, pedagog, pianist si dirijor, fiind considerat cel mai important muzician roman si unul dintre cei mai proeminenti muzicieni de la sfarsitul secolului al XIX-lea si din prima jumatate a secolului al XX-lea.

Printre cele mai importante creatii ale sale putem aminti: "Poema romana" (1897), "Oedip" (1931), "Rapsodiile romane" (1901, 1902).

George Enescu s-a stins din viata in noaptea de 3 spre 4 mai 1955, in apartamentul sau din Rue de Clichy nr. 26 din Paris. A fost inmormantat la 7 mai, in cimitirul "Pere Lachaise" din capitala Frantei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea