Social

#premier #alegeri #calin popescu tariceanu #theodor stolojan #mircea geoana

Geoana, Tariceanu si Stolojan, fata in fata pentru prima oara

Daca vor ajunge la Victoria, Stolojan va fi o papusa trasa de sfori de Boc si Basescu, Geoana nu avea sustinerea partidului sau, iar Tariceanu se va razboi in continuare cu seful statului.

Asta au dat de inteles cei trei care au speriat intreaga tara - Calin Popescu Tariceanu, Mircea Geoana si Theodor Stolojan - in prima confruntare fata in fata inainte de alegerile parlamentare.

Cu toate ca a fost prima confruntare directa dintre cei trei care aspira la fotoliul de premier si le promit romanilor o viata mai buna , atitudinea de miercuri seara a dat de inteles ca problemele romanilor vor fi data mereu la o parte pentru mistouri de cartier.

In cazul in care prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan va ocupa fotoliul de la Palatul Victoria, nu va fi in stare sa fie "propriul stapan" pentru ca nimeni nu poate garanta ca nu va suna liderul Emil Boc de la Cluj sau presedintele Traian Basescu de la Palatul Cotroceni ca sa-i dea ordine, a acuzat, miercuri, presedintele PSD Mircea Geoana.

"Viitorul prim ministru trebuie sa fie propriul sau stapan. Nu stiu daca domnul Stolojan va fi adevaratul stapan sau il va suna domnul Boc de la Cluj sau domnul Basescu de la Cotroceni", a declarat Geoana la Antena 1.

Impartialitatea lui Stolojan ca viitor premier a fost din nou atacata de Geoana, care a spus ca PSD are informatii ca prim-vicepresedintele PD-L "nu are voie sa vorbeasca in public fara telefon de la Cotroceni". In contextul in care atat Mircea Geoana, cat si Calin Popescu Tariceanu sunt lideri de partid, presedintele PSD l-a intrebat pe Stolojan, ironic, ce functie detine in partidul sau.

"Ce functie aveti in PD-L, domnule Stolojan?", l-a intrebat Geoana, care insufletit de Alianta PSD+PC, asadar de accesul la antenele lui Dan Voiculescu, nu s-a jenat sa-i intrerupa pe Tariceanu sau pe Stolojan si sa transforme intreaga emisiune intr-un circ ieftin, circ care a fost promovat insa si de cei doi adversari.

Stolojan: Raspunsul l-a dat Basescu

In acest context, nu este de mirare ca Geoana l-a intrerupt pe Stolojan. "Asteptati sa va vina randul", i-a spus Stolojan lui Geoana, care a explicat ca "i-a venit randul". Intrebat daca i-ar ceda locul unui tehnocrat , Stolojan nu s-a sfiit sa nu apeleze la presedintele Traian Basescu, chiar si in conditiile in care Geoana tocmai il acuzase ca nu are voie sa vorbeasca in public fara aprobare de la Cotroceni.

"Raspunsul l-a dat presedintele Traian Basescu. Avem nevoie de un premier poltic", a declarat prim-vicepresedintele PD-L. Sustinut din public de spuma PD-L - Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga -, dar si de sotia sa Elena, Theodor Stolojan l-a atacat pe Mircea Geoana prin prisma popularitatii sale in partid: "domnul Geoana nu stie cine ia deciziile in PSD. Nu-i vad aici pe cei care iau decizii in PSD. Nici pe domnul Hrebenciuc si nici pe altii".

Nici actualul premier Calin Popescu Tariceanu nu s-a lasat mai prejos. Intrebat de prezentatorul emisiunii Bizbazar Moise Guran ce va face Stolojan ca viitor premier, seful Executivului i-a atras atentia pedelistului ca formula "viitorul premier" a fost una de politete . La randul lui, Mircea Geoana l-a sfatuit pe Moise Guran sa-si schimbe cartile de vizita: "A ramas prin 1992, cand era Stolojan premier".

Geoana i-a inmanat lui Stolojan programul PSD

Geoana a venit la emisiune cu o carte rosie, iar Stolojan l-a intrebat daca acela este cumva programul de guvernare pe care a avut toata vointa sa-l citeasca, insa nu l-a gasit pe Internet. "Domnul Geoana a venit aici cu o cartulie care cred ca este programul de guvernare pe care l-am cautat si nu l-am gasit pe Internet", moment in care liderul PSD i-a inmanat documentul, cu o dedicatie : "va rog sa nu mai copiati idei din guvernul nostru".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea