Social

Geoana planuieste sa scape de Diaconescu

Propunere-soc la varful PSD: Mircea Geoana il impinge pe Cristian Diconescu sa candideze la Primaria Generala a Bucurestiului.

Mircea Geoana vrea sa prinda trei iepuri dintr-un singur foc. L-ar trimite pe Cristian Diaconescu drept candidat la Primaria Capitalei si astfel ar potoli scandalul dintre sustinatorii lui Marian Vanghelie si ai lui Sorin Oprescu. Miscarea l-ar "scapa" de Diaconescu , care este vazut de tot mai multi lideri din teritoriu drept o optiune pentru presedintia PSD. In plus, daca Diaconescu ar pierde alegerile, ar suferi o puternica lovitura de imagine.

Discutia privind candidatura lui Cristian Diaconescu la Primaria Bucurestiului nu este noua. Acum aproape doua luni, scenariul a mai fost luat in discutie, Diaconescu refuzand propunerea.

Ideea a fost readusa in prim-plan ieri-dimineata, cand Mircea Geoana l-a abordat pe Cristian Diaconescu propunandu-i sa se gandeasca la o a treia cale, intre Marian Vanghelie si Sorin Oprescu. Mai precis, Geoana l-a rugat pe Diaconescu sa se gandeasca daca nu ar vrea sa fie candidatul-surpriza al social-democratilor, afirma surse din PSD.

"Nu s-a purtat nicio discutie"

Mircea Geoana neaga ca o astfel de discutie a avut loc. „Nu s-a purtat nicio discutie. La CEX o sa se stabileasca. Restul sunt ipoteze ", a afirmat Geoana. Seful PSD a spus ca nu a vorbit cu Diaconescu nici despre „candidatul-surpriza" al partidului. „Am discutat cu el ieri despre cum sa ne pozitionam public, nu am discutat sa candideze", a mai declarat Geoana.

Potrivit unor surse de la varful partidului, o even­tu­ala candidatura din partea vicepresedintelui PSD ar rezolva mai multe probleme ale lui Geoana si ale PSD.

In primul rand, se pare ca, in sondajele de opinie, cota lui Diaconescu este comparabila cu cea a lui Vanghelie. Apoi, fostul ministru al justitiei are sanse mai mari sa fie acceptat de Comitetul Executiv National, unde pe langa liderii de la centru se reunesc si presedintii de filiale. In plus, s-ar pune astfel capat scandalului iscat in partid in legatura cu nominalizarea lui Vanghelie.

La CEx, Marian Vanghelie ar avea cele mai multe probleme, pentru ca, potrivit surselor citate, votul ar urma sa fie secret, iar o buna parte din liderii teritoriali nu sunt deloc multumiti de candidatura primarului sectorului 5. Daca Diaconescu ar candida si ar castiga, o parte din lauri i-ar reveni lui Geoana, care a identificat candidatul potrivit. Pe de alta parte, in cazul unui esec, purtatorul de cuvant al PSD ar suferi o puternica lovitura de imagine. Contactat telefonic, Cristian Diaconescu a spus ca nu doreste sa comenteze pe marginea subiectului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea