Social

Geoana in sos de prostanac

PSD a castigat mai mult decat ar fi sperat cu relativ putin timp in urma. Mircea Geoana insa, asa cum era de asteptat, a pierdut din nou rusinos.
 
Va mai amintiti de nasul pe care (inca) presedintele social democratilor l-a integrat brandului de politician pe care il incarneaza? Acel nas lung care are un miros mai dezvoltat si care simte o victorie rasunatoare? Nasul acela care a presimtit o „victorie istorica” in Bucuresti si Timis? Ei bine, nasul cu pricina e din aceeasi familie cu nasul lui Pinocchio si e, alaturi de purtatorul sau, in mare pericol.

Intr-un fel, PSD a castigat aceste alegeri. Nu asa de spectaculos cum s-a intamplat in 2004, dar a castigat si acum foarte mult. Are cele mai multe primarii, are un scor bun la CJ-uri, si-a infipt steagul rosu cu trandafirii cu tepi in cateva mari orase.

Are doua primarii de sector in Capitala si, inca nu formal, primarul general al Bucurestiului, „independent“, dar dependent la modul vital de „o anumita parte din PSD“. Dupa criza prelunga pe care a traversat-o vreme de trei ani si mai bine, rezultatele pe care social democratii le-au facut la locale sunt premise solide pentru o revigorare si pentru o relansare.

Victoria relativa a PSD e insa, dintr-o perspectiva evidenta, neobisnuita. La localele din acest an, social democratii au obtinut o performanta electorala notabila fara lider. A fost o victorie in ciuda lui Mircea Geoana. Presedintele PSD in exercitiu a pariat masiv, de pilda, pe Ilie Sirbu in Timis; acelasi personaj l-a impus pe Cristian Diaconescu drept candidat la Primaria Capitalei, peste decizia Organizatiei PSD Bucuresti (care optase, de asemenea, nefericit, pentru Marian Vanghelie).

Acelasi personaj e in campania electorala, la interval de cateva zile, autorul unor piruete ametitoare si interzise pentru orice politician care are cat de cat capul pe umeri. PSD a invins oarecum, dar victoria social democratilor nu e a lui Geoana, ci a lui Iliescu, Mitrea, Hrebenciuc, Nastase chiar. Plus Oprescu.

Fara viziune, fara fler la oameni, mediocru patentat, politician-carpa, Mircea Geoana zambea aseara la momentul anuntarii exit poll-urilor de la turul doi al localelor. Nu era insa zambetul sau. Pana acum, „prostanacul“ a fost tinut in fruntea PSD cu perfuzii . De acum inainte, in privinta lui Mircea Geoana, e de vazut numai cat va mai tine actul social democrat de caritate.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea