Social

#gazprom despagubiri clienti

Gazprom refuza sa-si despagubeasca clientii

Gazprom a invocat vineri "o situatie de forta majora " in replica la cererile privitoare la despagubiri prezentate de clientii sai europeni , privati de gaz rusesc timp de 12 zile, din cauza conflictului dintre Moscova si Kiev.

"Ne-am informat partenerii ca aceasta criza a fost provocata de o situatie de forta majora", a declarat vicepresedintele companiei, Aleksandr Medvedev. "Atitudinea Ucrainei a fost mai grava decat un cutremur sau o inundatie , motiv pentru care nu am putut face livrarile", a spus el, dupa o intalnire cu premierul slovac, Robert Fico, relateaza AFP.

Compania a trimis tuturor clientailor sai europeni scrisori ce invoaca aceasta clauza din contract. Slovacia a fost nevoita sa declare starea de urgenta in domeniul energetic, iar mii de societati au fost nevoite sa-si stopeze productia, din cauza restrictiilor impuse de autoritati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea