Social

#anre #gaze naturale #scumpire gaze #facturi gaze #Niculae Havrilet #presedinte ANRE

Gazele se scumpesc de la 1 octombrie

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a anuntat ca se prevede o crestere a pretului final al gazelor pentru consumatorii noncasnici, incepand cu 1 octombrie 2013, potrivit presedintelui ANRE, Niculae Havrilet.

Astfel ca, de la 1 octombrie, pretul facturilor la gaze ar putea creste cu 1-2%. 

La consumatorii noncasnici s-a prevazut un orizont de timp de 2 ani 2013 - 2015 (pentru liberalizare a preturilor - n.r.) (...) In acest an mai avem o crestere pregatita pentru 1 octombrie, de 3%, dar, daca evolutia va fi in acelasi sens, majorarea nu va depasi mai mult de 1-2%, estimeaza seful ANRE

"In primul an, de la 18% prevazut in calendare, vom incheia cu 9-10%, maximum 11%. Noi am pus 11% ca o estimare. La consumatorii casnici, pentru ca a fost o singura etapa, la 1 iulie, de 8%, deoarece prima etapa se reflecta in pretul final in intregime, 8% se reflecta si in pretul final. In urmatoarea etapa, de la 1 octombrie, va inregistra un 2%. Presupunem ca va fi un 9% (pentru intreg anul-n.r.)", a declarat Havrilet.

Sursa foto: www.dcnews.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea