Social

Gata sedintelor cu parintii !

Elevii si profesorii, pedepsiti altfel. Asta este intentia Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului care isi propune sa schimbe modalitatea de sanctionare a elevilor privind scaderea notei la purtare si sa modifice activitatea dirigintilor si relatia acestora cu familiile elevilor.

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Svetlana Preoteasa , a declarat astazi ca scaderea notei la purtare este "o metoda de constrangere ilogica" si ministerul se gandeste la o alta modalitate de a sanctiona elevii. Ea a explicat ca nota la purtare nu conteaza decat pentru un numar foarte mic de elevi care ar dori sa se inscrie la scolile militare.

Oficialul a punctat si faptul ca este gresit ca elevii sa fie sanctionati prin umiliri sau pedepse fizice, pentru ca atunci vor exista tot mai multe cazuri de indisciplina, de violenta din cauza ca un "om umilit ataca prin limbaj sau gesturi".

In plus Preoteasa a mai spus ca ministerul isi doreste sa schimbe si modalitatea prin care scoala ia legatura cu parintii . Secretarul de stat a spus ca se intentioneaza transformarea intalnirilor comune cu parintii, asa numitele sedinte cu parintii, in intrevederi private intre diriginte si parinte, care sa evite situatiile neplacute.

Reprezentanta ministerului a adaugat ca in Uniunea Europeana sedintele cu parintii se fac pentru probleme administrative sau pentru excursii cu elevii si nu pentru discutarea situatiei scolare si a comportamentului copiilor.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea