Social

#inchirieri garsoniere #garsoniere #timisoara

Garsoniere de inchiriat in Timisoara – Esti chirias? Iata ce obligatii ai

Garsoniere de inchiriat in Timisoara apar mereu in oferte. Iar in Timisoara, oferta este variata. si este foarte usor sa fii pacalit, daca nu inchei un contract de inchiriere cu proprietarul.

Esti interesat de garsoniere de inchiriat in Timisoara? Primul lucru la care trebuie sa te gândesti este faptul ca te afli intr-un oras universitar, mediu de afaceri si cu potential turistic. Asadar, preturile chiriilor sunt mai ridicate in anumite perioade din an. si exista si riscuri mai mari, daca nu se opteaza pentru un contract de inchiriere.

De ce sa inchei un contract pentru garsoniere de inchiriat in Timisoara?

Nu presupune bataie de cap si nici multa birocratie, dar iti ofera siguranta. in termeni juritici, se numeste contract de locatiune. si se refera la un acord intre ambele parti, care au convenit asupra bunului locativ si al pretului. Nu necesita mersul la notar, nici autentificare. Legea nu prevede asa ceva. La fel cum nu mai este nevoie nici de inregistrare fiscala. Contractul este valabil si sub forma unui inscris semnat de ambele parti. Dar, când vine vorba despre case, apartamente sau garsoniere de inchiriat in Timisoara, atunci e obligatoriu sa mentionezi pe inscris valoarea chiriei, durata si conditiile de reziliere. Fara aceste mentiuni, poti fi evacuat fara preaviz, in orice moment. Sau se pot schimba preturile oricând. Pe de alta parte, in cazul unui contract, legislatia in vigoare prevede o perioada de previz obligatorie. Asadar, proprietarul este obligat sa te anunte cu 60 de zile inainte, daca acel contract a fost semnat pentru o durata mai mare de o luna, si cu 15 zile inainte atunci când durata de inchirere este mai mica de o luna.

Ce obligatii au partile

Proprietarul este obligat sa asigure toate cele necesare pentru utilizarea imobilului in bune conditii si in stare corespunzatoare de utilizare. Dar numai de comun acord cu chiriasul. Prin urmare, proprietarul nu poate intra oricând si dupa bunul plac in imobilul inchiriat. Ci numai cu acordul prealabil al chiriasului. Tot proprietarul este obligat sa se ocupe de reparatii si de inlocuirea bunurilor defecte. Spre exemplu, daca s-a ars un bec, nu intra in obligatiile chiriasului sa-l schimbe, decât numai daca asa au convenit partile.

Chiriasul este obligat sa pastreze in bune conditii bunurile primite si sa anunte proprietarul ori de câte ori intervine vreo defectiune. Tot in obligatiile chiriasului intra si plata chiriei in intregime si la timp. Si trebuie sa predea imobilul in starea in care i-a fost inchiriat la inceput. Daca se incalca aceste obligatii, proprietarul poate solicita rezilierea contractului si daune materiale. De mentionat ca nu chiriasului ii revine obligatia de a plati cheltuielile de intretinere la asociatia de proprietari, ci numai proprietarului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea