Social

Garda pune tunurile pe Copos

Sebastian Bodu a anuntat demararea unei anchete in cazul Bratu, dupa ce presa a semnalat ca o mare parte din suma platita de Galatasaray Rapidului s-a ratacit prin alte conturi. Cazul mai este cercetat de FRF si FIFA.

Autoritatile nu vor astepta raportul final al Federatiei Romane de Fotbal, presedintele Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, anuntind ca Garda Financiara verifica deja modul cum s-a derulat transferul lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray Istanbul . Gata, Garda desfasoara deja o ancheta in acest caz, a declarat Bodu pentru Radio Guerilla, aprobind pentru Liviu Mihaiu ca 70% din banii rulati in fotbal sint negri.

Copos arunca pisica

Reamintim ca 1,5 milioane de dolari din transferul fotbalistului rapidist in Turcia au intrat in conturile lui Gica Popescu si Giovanni Becali , cei doi incurcindu-se in bilbe pentru a explica aceasta situatie. Cum si FIFA a deschis o ancheta, Gica Popescu a plecat de urgenta la Istanbul pentru a rezolva situatia documentelor care l-ar fi putut incrimina. Fara reactie pina in acest moment, George Copos a vorbit ieri, inainte de plecarea spre Berlin, despre aceasta problema: Categoric ca afecteaza imaginea clubului. Noi am si comandat un audit care se face acum si inaintea transformarii in societate pe actiuni vom avea toata situatia clara a cheltuielilor si veniturilor care au fost la AFC Rapid, a afirmat Copos. Intrebat daca in acest scandal FC Rapid are vreo vina, Copos a raspuns: Nu stiu. Ana are peste 30 de societati comerciale. Nu pot sa administrez totul. Au fost oameni care au administrat si nu pot sa spun nimic acum inaintea acestui meci important. Patronul FC Rapid a afirmat ca nu mai vrea ca toate oalele sa se sparga in capul lui, refuzind insa sa explice la ce se refera. Ma doare, sint dezamagit si eu ca tot ce e rau se sparge in capul meu. Nu mai pot sa fiu responsabil. Trebuie sa fie responsabili cei care administreaza. Eu sint obligat doar sa vin cu bani. Nu mai vreau ca toate oalele sa se sparga in capul meu si sa nu fie responsabili cei care nu administreaza clubul in mod corespunzator, a mentionat oficialul giulestean, afirmind ca vor exista ceva surprize fata de de transformarea clubului in SA. Intrebat daca gruparile isi vor plati in viitor fotbalistii prin firme offshore, George Copos a afirmat: Sint fericit ca in Romania din 29 decembrie 2005 exista o lege corecta a sportului. Si in felul acesta toti banii care se dau fotbalistilor sint albi.

ANAF recupereaza in liniste

Transferul lui Bratu nu este singura coliziune a clubului giulestean cu autoritatile fiscale. Conform datelor de la Ministerul Finantelor, toate societatile care au administrat clubul de fotbal au datorii la bugetul de stat. Astfel, ProRapid are impozite neplatite in valoare de 2,2 milioane de euro. Suma a fost contestata de George Copos, dar o prima instanta a dat cistig de cauza ANAF. AFC Rapid a achitat circa 400.000 de euro, dar mai are o restanta de 85.000 de euro. In sfirsit, UFC Rapid datoreaza statului 250.000 de euro. Referitor la datoriile din fotbal, Sebastian Bodu a declarat ca strategia ANAF este sa faca totul in liniste, urmind ca la final sa faca galagie cei prinsi cu ocaua mica.

FRF continua ancheta

Prezent luni-seara la o emisiune pe OTV, Florin Prunea, seful Departamentului International de la Casa Fotbalului, a asigurat ca si FRF va continua campania de dezvaluire a neregulilor din fotbalul romanesc, inceputa cu celebrul caz Bratu. Intrebat de moderator daca acest lucru se va face chiar cu riscul ca 90% dintre oamenii din fotbal sa poata avea de suferit, Prunea a afirmat amenintator: Bineinteles! Vom merge pina la capat! Cu orice pret!


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea