Social

#tragedie Colectiv #victime colectiv #colectiv

Gabrielle Monaen, Business Mentor: Bucuresti - religie si rock

Doresc sa transmit condoleante familiilor si apropiatilor care au pierdut pe cei dragi in acest tragic accident. Iar celor raniti si afectati le doresc vindecare si intarire, si multa mangaiere. Sper ca autoritatile sa acorde tot sprijinul posibil, ca si pana acum, pentru ca acesti tineri sa se poata vindeca si sa isi poata continua vietile si sa le fie cat mai usor posibil de aici inainte. Toti suntem alaturi de ei.

Am urmarit stirile si articolele ce au urmat, si eforturile de salvare a ranitilor. Solidaritatea romanilor, si a altori tari este incredibila.

Insa ce m-a deranjat a fost asocierea evenimentului, in unele articole, cu Halloween. M-a deranjat si ca acestor oameni li se spune “rockeri” in articole, cu o intentie parca de a acuza muzica rock si implicit acesti oameni, si nu “oameni”.

Sala de concert nu era decorata in bostan. Acesti tineri ascultau muzica live. Au terminat studiile sau munca si au venit seara sa asculte muzica live. Stateau in picioare cu telefoanele sus si filmau niste oameni talentati care isi prezentau proiectul.

Constat ca este un eveniment cu o puternica atentie religioasa. In Anglia, credinciosii s-au intalnit in rugaciune la 9 pm seara ora Londrei doua zile la rand si au citit Psaltirea toata de doua ori. Au curs rugaciunile si ziua si noaptea. Asta am vazut eu in Londra. Multi au inaltat un gand sus.

Drept raspuns la efortul religios si la semificatia religioasa a acestui accident, pentru ca multi crestini se intreaba de ce a permis Dumnezeu aceasta, imi permit sa scriu urmatoarele. Pentru cei care nu cred in Dumnezeu, treceti va rog limbajul religios cu vederea.

In articole, oamenii le tot spun “rockeri”, insa, vedem, acest concert a fost un punct de intalnire pentru oameni deosebit de talentati: medalie de aur la concurs de matematica si olimpic, profesionisti talentati ca editorul de la TVR1, studenti buni, oameni capabili pentru dezvoltarea acestei tari cu caracter si idei de imbunatatire fiind ei aici crestini adevarati prin fapta si eroi, artisti. Si verisoara mea, pianista, ar fi ajuns la eveniment mai tarziu, astfel a ocrotit-o Domnul.

Aceste abilitati si talente cu harul Domnului sunt posibile. Sunt multe discoteci pline de tineri cu intentii diverse si nu se intampla tragedii. Insa acesti tineri ascultau muzica live, cu telefoanele sus sa si inregistreze. Vedeti in poze.

Noi multi spunem neadevaruri, judecam pe altii si avem mai multi parteneri - deci, religios vorbind, suntem niste pacatosi adevarati. Acesti tineri invata exceptional de bine si lucreaza, si sunt talentati, toate acestea demonstrand ca au harul Domnului cu ei. Si ei nu ne arata cu degetul daca ne sarutam cu iubita, ci noi ii aratam pe ei si gandim “desfranare”. Lasati tinerii in pace! Pentru ei a fost un accident. Pentru noi insa este o lectie...

Exista intr-adevar o ispita, insa nu destinata lor, ci pentru noi: sa credem ca bostanoii le-au adus pedeapsa, sa ii osandim si astfel sa cadem noi in pacat. Ispita nu a fost pentru ei, ci s-a intamplat ca sa ajunga la sufletele atator oameni care au auzit de eveniment, si multi au auzit, pentru a ne tulbura si pentru a osandi: noi sa fim atenti.

Aceia erau si sunt doar oameni valorosi - cu harul Domnului se intareste un talent; cu harul Domnului se arunca un erou in foc sa isi salveze prietenii, si mai trage si alti trei de haine spre usa. La ei a fost harul Domnului. Pe noi, Dumnezeu sa ne ajute. Amin.

Iisus nu a tolerat coruptia si lobbying-ul. Iisus a spus: nu judecati pe altii. Iisus nu este parerea unuia si a altuia. Iar voi, prin fapta, sunteti mai aproape de El decat speram noi sa fim.

Continuand de la aspectul religios al acestui tragic accident, observ ancheta, cautarea vinovatilor.

Acesti tineri au nevoie de o sala de concerte. O sala unde sa isi permita doua beri.

Sa fie trasi la raspundere cei care nu ofera acestei societati facilitati minime.

Sa fie trasi la raspundere si cei care au facut verificarea salii Colectiv si/sau au oferit aprobarea de functionare. Nu-i bagati pe patroni in pamant pentru ca au oferit un local pentru concerte gratuite cu o bere pe care si-o permite si un student.

Autoritatile sunt cele vinovate. Autoritatile sa plateasca daune celor raniti si decedati si familiilor lor, si sa ofere ingrijire si finantare a operatiilor medicale pentru recuperare.

Este nevoie de sali de concerte gratuite accesibile la pret, unde talentul sa isi poata prezenta proiectele. Sprijiniti tinerii talentati din Romania!

Gabrielle Monaen este mentor de business si director pentru Community in Business Ltd. Gabrielle sprijina proiectele de business cu contributie culturala si care imbunatatesc vietile celor din comunitatile locale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea