Social

#Gabriel Oprea dosar penal #gabriel oprea

Gabriel Oprea, urmarit penal. Presedintele Klaus Iohannis a dat unda verde cererii procurorului general

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a lui Gabriel Oprea, in dosarul in care este acuzat de ucidere in culpa.

“Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 14 octombrie a.c., Ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Oprea Gabriel, fost Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Interne in perioada martie 2014 – noiembrie 2015, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 905/P/2015 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, respectiv pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, in modalitatea prevazuta de art. 192 alin. (1) si (2) din Codul Penal, urmand a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul dispozitiilor art. 109 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Deciziei Curtii Constitutionale nr. 270/2008”, informeaza Administratia prezidentiala.

DNA ceruse, in 1 septembrie, Senatului aviz pentru urmarirea penale a lui Gabriel Oprea, insa solicitarea a fost respinsa de senatori in 19 septembrie. Ulterior, Oprea a demisionat din Senat, dupa proteste in strada.

Potrivit DNA, in seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19.00, agentul de politie Bogdan-Cosmin Gigina, care facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a decedat.

"In ceea ce priveste cauza accidentului de circulatie constand in viteza de deplasare (84 de km/h) si neadaptarea acesteia la conditiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmaririi penale rezulta indicii rezonabile ca aceasta cauza a fost determinata de catre ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilita in mod implicit de catre ministrul de interne prin comunicarea destinatiei si a momentului precis la care acesta trebuia sa ajunga la destinatie. De altfel, acesta era singurul in masura sa solicite marirea vitezei de deplasare dincolo de depasirea limitei de siguranta", sustin anchetatorii.

La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa catre locuinta sa situata in cartierul Cotroceni, precizeaza procurorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea