Social

Fuziunea PNL-PD a cazut ca o frunza in vant

Liberalii si democratii par sa se fi impacat cu ideea ca nu se vor uni niciodata intr-un singur partid. Vicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde, a declarat, ieri, la o dezbatere organizata de Fundatia "Horia Rusu", ca fuziunea cu PNL nu mai este o tema de actualitate. Asta nu inseamna ca nu mai vrem sa mai fim in alianta cu liberalii", a adaugat imediat liderul pedist, precizand ca recenta reorientare a PD catre doctrina populara este de mare folos partenerilor, care se simt mai bine intr-o coabitare cu un partid de dreapta decat intr-o relatie cu o formatiune de stanga. Ministrul Cristian David , membru in Biroul Permanent Central al PNL, a impartasit opinia partenerilor de Alianta in privinta fuziunii, chiar daca a folosit o formulare destul de ambigua la acest capitol. "Alianta PNL-PD raspunde din toate punctele de vedere alternativei de centru-dreapta care s-a vrut a fi aceasta guvernare (...) Este constructia politica cea mai potrivita", a aratat David.
Stoica prevede victoria stangii
Fostul presedinte lider liberal, Valeriu Stoica , si-a reluat, la dezbaterea de ieri, teza potrivit careia respingerea unei fuziuni cu PNL-PD va produce pierderi electorale masive pentru ambele partide . "Perdantul principal este PNL, care se deligitimeaza ca partid de dreapta si se indreapta catre centru-stanga (...) Esecul fuziunii va duce insa la o pierdere insemnata si pentru PD, desi pe moment acesta pare castigat, intrucat divizarea dreptei va duce la o sanctionare a dreptei in general la urmatoarele alegeri", a spus Stoica. El le-a prezis reprezentantilor celor doua partide viitorul in termeni matematici: "Divizarea dreptei, plus coruptia, plus incompetenta egal victoria stangii".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea