Social

Fuziunea, o tema tabu la intilnirea sefilor Aliantei din Moldova

Reuniunea conducerii Aliantei cu sefii de filiale ai PNL si PD din Moldova nu a reprezentat un pas inainte spre fuziune , ci mai degraba un pas pe loc.

Intilnirea de la Gura Humorului s-a axat in proportie de 90% pe probleme tinind de dezvoltarea judetelor din regiune. Desi sefii Aliantei decisesera ca primul pas catre fuziune este rezolvarea tensiunilor dintre filialele locale ale celor doua partide, acest subiect nu a fost abordat. Si ideea fuziunii a fost atinsa doar tangential de catre cei doi presedinti Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc.

Din spusele participantilor la reuniune, ministrii liberali si democrati si-au prezentat planurile pentru dezvoltarea regiunii, iar primarii au povestit despre nevoile lor specifice. S-a discutat mult despre problema dezvoltarii retelei regionale de termoficare prin construirea unei conducte de gaze Hirlau-Botosani, iar Tariceanu a promis si demararea constructiei unei autostrazi care sa lege Moldova de sudul tarii. Rezolvarea problemelor dintre filiale s-a rezumat la un apel la unitate, lansat de cei doi copresedinti ai Aliantei. De altfel, Romeo Stavarache , marul discordiei dintre filialele PNL si PD din Bacau, a lipsit, fiind plecat in strainatate, astfel ca subiectul nu a mai fost mentionat.

Tariceanu le-a cerut reprezentantilor locali ai PNL si PD sa nu uite ca sint colegi si nu se afla in competitie. Desi s-a pronuntat pentru accelerarea dezbaterilor despre fuziune, nici Boc nu a facut vreun demers concret in acest sens, la reuniunea de ieri mergind mai mult pe ideea mentinerii functionalitatii Aliantei. Nici presedintii de organizatii, fie ei liberali sau democrati, nu s-au grabit sa puna problema in discutie. Numai senatorul democrat Dan Cirlan a cerut, spre finalul reuniunii, sa se puna in discutie si problema fuziunii, insa fara succes.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea