Social

Furnizorii Uzinelor Dacia, in greva

Sfarsit de saptamana agitat pentru administratorii firmelor care furnizeaza diverse componente pentru Uzinele Dacia. O parte dintre au oprit protestul, altii in schimb il continua. Ei doresc ca revendicarile a caror rezolvare au obtinut-o sindicalistii de la Dacia sa li se aplice si lor.

Sindicalistii de la firma Cortubi, singura care furnizeaza tobe de esapament pentru automobilele construite la SC Automobile Dacia Pitesti au decis sa intrerupa conflictul de munca declansat la inceputul saptamanii dupa ce ieri seara s-a ajuns la un acord cu patronatul.

In schimb, la societatea Leoni Mioveni, cea care produce cablajele pentru uzina Dacia, conflictul de munca continua din cauza ca nu s-a ajuns inca la nici o solutie.

Protestul de la Cortubi a inceput marti, cu o greva de avertisment, dupa ce salariatii nu au fost de acord sa semneze contractul colectiv de munca si au cerut o majorare salariala substantiala. De asemenea, au amenintat ca, in cazul in care nu se ajunge la o intelegere cu administratia, in data de 14 mai vor declansa greva generala.

Ieri insa, conflictul a incetat dupa ce cele doua parti au semnat un acord prin care li se acorda grevistilor o marire salariala de 300 de lei de la 1 ianuarie si inca 60 de lei de la 1 septembrie, la care se vor adauga apoi diferite prime.

In schimb salariatii de la Leoni Mioveni, care produce cablaje pentru SC Automobile Dacia, vor continua greva generala. Societatea Leoni nu face parte din grupul Dacia Renault, dar cei 240 de salariati grevisti sunt membri ai Sindicatului Automobile Dacia (SAD) astfel ca cer sa beneficieze de aceleasi conditii si revendicari precum colegii care au incheiat protestul luna trecuta, dupa mai bine de 10 zile de prostest.

Administratia a propus o majorare salariala de 210 lei in mai multe transe, iar comisia de negociere a solicitat o crestere de 340 de lei pe 2008, 200 de lei de la 1 ianuarie si 140 de lei in cursul anului.

Vineri 11 aprilie 2008, s-a incheiat dupa aproape doua saptamani, cea mai importanta greva de la Uzinele Dacia. In seara zilei de 10 aprilie, in urma discutiilor dintre sindicat si conducerea Dacia s-a decis crestere esalonata a salariilor, de 300 RON brut de la 1 ianuarie si de 60 RON brut din septembrie, precum si acordarea unei prime pentru rezultatele din 2007, echivalenta cu un salariu brut , dar nu mai mica de 900 RON (prima care nu face parte din cota de profit).

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea