Social

#sindicate #functionari publici #greva

Functionarii publici au spart greva in Bucuresti

Cei mai multi functionari publici din Bucuresti au lucrat in ziua de 31 mai, prima zi a grevei generale din administratie, in ciuda indicatiilor liderilor de sindicat.

Functionarii publici au pus la locul de munca semne pe care scria greva, dar multi dintre ei au muncit. Doar in sectorul 5, condus de primarul Marian Vanghelie, functionarii au asigurat doar certificate de deces.

"De ce sa facem greva, doamna? Suntem multumiti de salarii. Avem 8 milioane si, daca ni se taie 20 la suta, ramanem cu 6 milioane. E mai mult decat nimic", a declarat o functionara de la Primaria sectorului 2 pentru Gandul.

La Directia de taxe si impozite de pe Campia Libertatii, functionarele Primariei sectorului 3 au onorat doar urgentele: certificate fiscale de vanzare si radieri auto.

Functionarii din Primaria sectorului 3 anuntau oamenii ca e greva, insa politistul comunitar a explicat reporterului Gandul: "Trebuie sa lasati un act de identitate, eu va anunt si puteti urca. Se lucreaza".

In sectorul 4, functionarii au purtat banderole albe la mana in semn de solidaritate cu grevistii, dar au muncit. Nici in sectorul 6 greva nu a afectat serviciile publice, fiind anuntata doar printr-un afis.

Doar in sectorul lui Vanghelie greva a fost luata in serios. "Oamenii au venit la munca, dar stau in birouri. Si cei de la ADP sau Taxe si Impozite sunt in greva. Nu se elibereaza decat certificate de deces. La noi, 80 la suta din angajati sunt sindicalisti", a explicat liderul sindical Marin Lupascu.


Citeste si

Afla ce bugetari intra in greva azi si pentru cat timp

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea