Social

#fumat mamsina personala #schimbari lege antifumat #legea antifumat #fumat #tigara electronica

Fumatul, interzis in masina personala! Nici tigarile electronice nu fac exceptie!

Legea antifumat se modifica din nou! Deputatul PSD Aurelia Cristea intentioneaza sa adauge doua noi interdictii ale fumatului: in masina personala, daca se afla copii sau femei insarcinate si interdicatia tigarii electronice la locurile de joaca.


Deputatul Aurelia Cristea sustine ca prevederile suplimentare sunt necesare pentru asigurarea unui drept din Constitutie, conform caruia copiii si tinerii se bucura de un regim special de protectie.

De asemenea, deputata vrea ca in lege sa fie incluse noi prevederi referitoare la tigara electronica.

“Practic, mai sunt cateva precizari legate de tigara electronica si de interzicerea fumatului chiar si in masina proprietate personala, daca in masina sunt minori sau femei insarcinate. In lege a fost omisa si includerea tigarii electronice. Este vorba de interzicere in spatiile de joaca pentru copii, pentru a evita comportamentul de mimetism”, a explicat deputatul PSD.
 

Fumatul va fi permis in spatiile inchise special amenajate, spatiul public inchis fiind redefinit ca "spatiu incadrat de jur imprejur de pereti", potrivit unui proiect de lege adoptat in iunie de Senat, care modifica prevederile Legii antifumat.

De asemenea, fumatul va fi permis si in spitalele de psihiatrie, dupa ce managerii mai multor unitati au reclamat ca pacientii devin agresivi atunci cand nu pot fuma. 

Proiectul de lege se afla in prezent la comisia de sanatate din Camera Deputatilor, for decizional in acest caz. Proiectul va fi discutat in comisiile reunite juridica şi de sanatate din Camera Deputatilor.

Sursa foto: smokernewsworld.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea